Vroedvrouwen

De vroedvrouwen staan 7/7 klaar voor jullie!
Dit vóór je zwangerschap, tijdens je zwangerschap en tot 1 jaar na de geboorte van je baby(‘s).

Nele

 

Vroedvrouwenconsultaties

Prenataal heb je recht op consultaties die terugbetaald zijn door je mutualiteit. Je betaalt zelf een éénmalige kost van 25 euro voor het opstellen van je zwangerschapsdossier. Postnataal heb je ook recht op huisbezoeken/ consultaties die terugbetaald zijn door je mutualiteit. De kost die je zelf draagt is de vervoerskost: deze varieert tussen de 3-12 euro per huisbezoek. Sommige hospitalisatieverzekeringen komen hierin tussen. Heb je verdere vragen over de financiële kant, aarzel niet om ze te stellen!'

Hulp bij zwangerschapswens

Jij en je partner hebben besloten om jullie kinderwens in vervulling te laten gaan. Voor je eraan begint is het verstandig bij je huisarts of zelfstandige vroedvrouw langs te gaan voor bespreking medische voorgeschiedenis, levensstijl (roken, alcohol), werkomgeving, medicatie, supplement foiliumzuur, uitleg toxoplasmose, rubella, CMV,…

zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding

De vroedvrouwen in groepspraktijk Wonderbaar kunnen een normale zwangerschap opvolgen samen (afwisselend) met je gynaecoloog. Je kan bij ons terecht voor je medische controles maar ook zijn wij een vertrouwenspersoon tijdens je zwangerschap. Je krijgt overal goedbedoelde adviezen maar elke zwangerschap is uniek. Daarom geeft het je rust om je hele zwangerschap op de deskundigheid en de ervaring van een zelfstandige vroedvrouw te kunnen rekenen.

Prenatale lessen

Prenatale lessen

Prenatale lessen zijn lessen tijdens de zwangerschap die je een beeld geven over hoe een zwangerschap verloopt, wat je kan doen om een knip te voorkomen, hoe je je weeën kan opvangen, wanneer je naar het ziekenhuis vertrekt, hoe een epidurale verdoving verloopt, wat je kan verwachten van je bevalling, persen, … Maar ook: hoe komt een borstvoeding op gang, op wat moet ik letten bij het aanhappen.

Hulp bij weeën met een ziekenhuisbevalling

Je kan onze vroedvrouwen vragen om je arbeid thuis te begeleiden. We hebben graag dat je dit tijdens je zwangerschap met je begeleidende vroedvrouw bespreekt. Als je spontaan weeën krijgt, kunnen wij je thuis helpen om deze op te vangen. Je medische parameters moeten in orde zijn en voor de bevalling ga je naar het ziekenhuis. We melden bij de aanvang van je arbeid het ziekenhuis dat je weeën hebt en als je vertrekt bellen we ook dat je onderweg bent. Je kan hierover altijd vragen stellen tijdens een prenatale consultatie.

Zorgen na je bevalling

Zorgen na je bevalling

Tot 1 jaar na je bevalling kan je beroep doen op een zelfstandige vroedvrouw voor de medische opvolging van mama en baby. Als je uit het ziekenhuis komt, komen we tot de vijfde dag na je bevalling dagelijks. Daarna is elke situatie uniek en passen we onze huisbezoeken of bezoeken in de praktijk aan aan noden van je gezin. We maken ruim tijd voor vragen en hebben aandacht voor je emotionele beleving. Als mama en baby medisch in orde zijn en jullie voelen jullie klaar om naar huis te gaan mag dit op elk moment. Dit wil zeggen: de dag van de bevalling, na 1 nacht, 2 nachten,… Bespreek dit met de vroedvrouw/kinderarts en gynaecoloog op de materniteit. Verdere opvolging thuis is verzekerd binnen 24 u na thuiskomst.

Praktijk Wonderbaar

Echte persoonlijke begeleiding bij je zwangerschap en baby

Welkom bij groepspraktijk Wonderbaar in Tienen. Je kan hier terecht voor je zwangerschap, tijdens je zwangerschap en tot 1 jaar na de geboorte van je kindje(s).


Wij werken samen met interdisciplinaire huisartsenpraktijk Flint Leuven.