Wie werkt er bij Groepspraktijk Wonderbaar Tienen ?

Wij zijn op elkaar ingespeeld multidisciplinair team en we stellen onszelf graag even voor

Vroedvrouw Nele Bache

Hoi, ik ben Nele. Ik studeerde de opleiding vroedkunde aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Daarna ging ik aan het werk op de dienst materniteit in een ziekenhuis en na 2 jaar besloot ik zelfstandig pre-en postnatale zorgen aan huis te geven. Ik startte alleen, en daarna kwam Lore erbij. Onder ons twee ging het zo vlot dat Kim en Julie er nog zijn bijgekomen. Het bieden van pre-en postnatale zorgen is interessant en we kunnen heel veel betekenen voor de mensen. In augustus 2016 startte ik een praktijk op: Groepspraktijk Wonderbaar. Hier kunnen ook pre-en postnatale zorgen gegeven worden, maar hier worden ook workshops georganiseerd, lessen gegeven, er werkt een osteopate voor moeder en kind en ook een psycholoog die we tijdens de zwangerschap en na de bevalling kunnen inschakelen binnen moeder-en kindzorg.

Vroedvrouw Kim De Winter

Mijn naam is Kim, ik ben 35 jaar en ben getrouwd met Bart. Samen hebben we twee kindjes. Ze heten Miel en Emma en zijn 6 en 4 jaar oud. Ik ben mijn studies vroedkunde gestart in 2005. Ik was 23 jaar en had toen reeds 4 jaar gewerkt als bediende in een bedrijf. Een gedurfde beslissing! Maar de beste die ik kon nemen en waar ik geen seconde spijt heb van gehad. Het was niet altijd even makkelijk omdat ik werk combineerde met studeren, maar het was het allemaal meer dan waard. Het hoogtepunt van mijn opleiding was een buitenlandse stage in Sri Lanka. Ik heb hier veel geleerd en draag die ervaring nog altijd met me mee. In 2008 heb ik mijn diploma behaald. Meteen kon ik aan de slag in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Daar werk ik sindsdien binnen de mobiele equipe moeder en kind.

Dit houdt in dat ik in hoofdzaak op de kraamafdeling werk, maar ook ingezet kan worden op verloskamer, neonatologie en de kinderafdeling. Na 8 jaar vol toewijding is het tijd voor iets nieuws! En zo ben ik via een collega in contact gekomen met Nele. En voila, hier sta ik dan als nieuwe collega binnen dit geweldige team. Ik ben heel enthousiast over deze nieuwe uitdaging en ga mij voor de volle 100% inzetten. Ik blijf deeltijds in het ziekenhuis werken en de andere tijd verdeel ik over pre- en postnatale zorg zowel in de praktijk als aan huis en uiteraard aan mijn gezin.

Vroedvrouw Lore Govaerts

Ik ben Lore, in 2011 ben ik als vroedvrouw afgestudeerd aan de KHLeuven waarna ik vrijwel onmiddellijk ben beginnen werken op de neonatologie in het ziekenhuis van Tienen waar ik tot op heden nog steeds actief ben. Vroedvrouw zijn is niet enkel maar mijn job maar is doorheen de jaren ook mijn manier van leven geworden. Ik geniet ervan om ouders te begeleiden gedurende hun reis naar de bevalling en ben graag hun gids tijdens de eerste weken kort na de bevalling. Ik ben vertrouwd met de prematuurtjes maar elk nieuw gezin zie ik als een nieuwe uitdaging die ik met plezier aanga. 

Osteopaat Ann Vilette

Hallo, ik ben Ann, 35 jaar en mama van 3 kindjes. In 2005 ben ik afgestudeerd als Kinesitherapeute aan de KULeuven. Terwijl ik als zelfstandige werkte in een praktijk, volgde ik de postgraduaat opleiding Manuele therapie. Nadat ik wat ervaring had, startte ik mijn eigen kine- en osteopraktijk te Lubbeek. Het boeide mij hoe osteopathie werkt op het hele lichaam en dat miste ik in de kine. In 2014 studeerde ik af als osteopaat in Gent. Tijdens deze studies kreeg ik 2 van mijn drie kindjes, waardoor mijn interesse begon te groeien naar zwangerschap en baby's. In 2015 ben ik gestart met een specialisatie opleiding osteopathie voor baby's en kinderen bij Panta rhei in Nederland. Nele heb ik leren kennen in het ziekenhuis, waar ze als vroedvrouw werkte. Het klikte meteen en we bleven contact houden. Op 26 november 2015 heeft ze mij super goed begeleid om onze jongste telg ter wereld te brengen! In de praktijk Wonderbaar geef ik groepssessies 'Babyfit' maar ook individuele sessies voor moeder en kind (osteopathie).

Personal trainer Griet 

Mijn naam is Griet en in groepspraktijk Wonderbaar geef ik de zwangerschapsyoga en mommyfit. Zwangerschapsyoga interesseert me heel erg omdat we moeder en kind een uurtje pure ontspanning kunnen geven. De zwangeren komen in contact met elkaar en voelen zich sterk en lenig. We focussen ons hard op de ademhaling en dit is handig bij je arbeid en bevalling. Mommyfit is het individueel of in groep begeleiden van bevallen mama's. Ze kunnen komen sporten en kiezen of ze hun baby meebrengen of niet. Ik werk in bijberoep in deze praktijk en dit is voor mij een aangenaam ritme.

Vroedvrouw Charlotte Daele

Hallo allemaal, Ik ben Charlotte vriendin van Maarten en trotse mama van Arthur. In 2009 studeerde ik af als vroedvrouw en begon ik mijn carrière in het regionaal ziekenhuis van Tienen op de diensten materniteit, verloskamer en soms ook al eens neonatologie. Een droom van een job die ik met spijt in het hart vaarwel zei in de zomer van 2013 om als verpleegkundige, lesgeefster en preventieadviseur bij idewe aan de slag te gaan. Omdat het vroedvrouw zijn mij echter in het bloed zit, besloot ik om in het begin dit jaar voor de groepspraktijk Wonderbaar als vroedvrouw opleidingen te geven aan pas bevallen mama’s en hun partners. Heb je interesse in een initiatie eerste hulp bij baby’s of wil je samen met je baby komen relaxen tijdens de babymassage dan verwelkom ik je graag!

Praktijk Wonderbaar

Echte persoonlijke begeleiding bij je zwangerschap en baby

Welkom bij groepspraktijk Wonderbaar in Tienen. Je kan hier terecht voor je zwangerschap, tijdens je zwangerschap en tot 1 jaar na de geboorte van je kindje(s).


Wij werken samen met interdisciplinaire huisartsenpraktijk Flint Leuven en Wijkgezondheidscentrum
De Vierkappes Tienen